Европски клупски куп во шах: Алкалоид и Равена лидери во Порто Карас

Македонски шаховски првак во четвртото коло го совлада и Медњи Всадник од Санкт Петербург со 3,5:2,5. По цел поен за „фармацевтите“ освоија Динг Лирен и Павел Елјанов, ремизираа Ју Јангји, Дмитри Андрејкин и Дмитри Јаковенко, единствениот пораз го доживеа Јуриј Криворучко во партијата со Кирил Алексенко. Победа во четвртиот настап и на тимот на Гамбит Асеко над естонски Ревал Спорт со 3,5:2;5