Битиќи, Костадинов, Богоев и Костадиновска Стојчевска се новите потпретседатели на СДСМ, Зечевиќ е новиот ген-сек

Фатмир Битиќи, Перо Костадинов, Стефан Богоев и Биосера Костадиновска Стојчевска се новите потпретседатели на СДСМ, објави лидерот на владеачката партија, Димитар Ковачевски по вечерашната седница на...

Вељаноски: Нема причина ниту оправданост за пет потпретседатели на Собрание

Пет потпретседатели на Собранието се многу, порачува поранешниот спикер во законодавниот дом, Трајко Вељаноски како реакција на таквиот предлог за денешната парламентарна седница што ја закажа...

Собранието ќе гласа за пет потпретседатели

Пратениците денеска треба да гласаат, меѓу другото, за предлог-одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Собранието. Се предлага, Парламентот да има пет потпретседатели, а до...