Благодарност од Брнз: Пожарникарите, војниците и волонтерите се вистински херои

Американската амбасадорка Кејт Мери Брнз на нејзиниот официјален Фејсбук профил изрази благодарност до пожарникарите, до војниците, до волонтерите и до локалното население кои се вклучени во...

Источен Медитеран во оган

Ако се погледне информативната мапа на одделот на НАСА за пожари во светот (FIRMS), ќе се воочи дека речиси и да нема континент кој не се...