Пожарникарите од Австрија земале одмор за да гасат пожари во нашата земја

Најголемиот дел од авсртиските пожарникари, поради ангажманот во Северна Македонија, морале да користат денови од годишниот одмор, поради тоа што отсуствуваат од своите редовни работни места...

Видео: „Библиско уништување“ на Евија

Вознемирувачки видео снимки објавија денеска грчките медиуми на кои се гледа пустошот што го оставија пожарите кои го зафатија грчкиот остров Евија. Населбите на островот се...

Владата ги олесни процедурите за странските авиони кои помагаат во гаснење на пожарите во С. Македонија

Владата на Република Северна Македонија денеска преку видеоконференциска интернет врска ја одржа 98-та седница на која беше донесена одлука за ослободување од плаќање на надоместок за...