ССМ до пратениците: Приоритет се платите на работниците, а не закони за укинување апанажи, избори..

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) ги повика пратениците  да ја изгласаат нивната иницијатива за законското решение за пораст на минималната плата со износ од 60...

Алијанса за Албанците ги повикува пратениците: Приклучете се на прогресивната опозиција

Алијанса за Албанците ги повикува пратениците од, како што велат, „владиното малцинство“, да преминат во редовите на, според нив, прогресивната опозиција. Од партијата на Села велат...

Груби: Пратениците кои сакаат да ја видат земјата во ЕУ треба да дојдат во парламентарното мнозинство

Ситуацијата е стабилна, Македонија е безбедна, патот на Македонија во Европската Унија е загарантиран и убеден сум дека пратениците кои увидоа дека беа ставени во заблуда...