„Македонски Пошти“: Корона-вирусот не се одразува на обемот на нарачки од Кина

Досега нема доказ дека болеста може да се пренесе поштенска пратка, истакнуваат од „Македонски Пошти“. Во Хрватска, пак, „Слободна Далмација“ пишува дека жители на Сплит рекле дека пратките од „Али Експрес“ и слични платформи, прво ги стерилизираат, а има и такви кои подолго време ги чуваат настрана