Град Скопје со мерки од прв степен додека загадувањето на воздухот не падне под 100 микрограми на метар кубен

Согласно Законот за квалитет на амбиентниот воздух и по добиеното известување од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање дека квалитетот на воздухот два...

Раст на бројот на заразени и починати од ковид-19, Владата усвои нови мерки за заштита од вирусот

Владата на синоќешната седница донесе најнови мерки, протоколи и препораки за заштита на здравјето на населението од ковид-19, врз основа на препораките од Комисијата за заразни...

Децата да не се изнесуваат надвор од 10 до 17 часот, бремените и лицата над 60 години да не одат на работа

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во Црвениот крст да ги почитуваат...

Клиниката за неврологија со водич: Справување со невролошки заболувања во услови на Ковид

Универзитетската клиника за неврологија изготви Водич за справување со невролошки заболувања во услови на Ковид-19, соопшти Министерството за здравство. Водичот содржи стручни препораки и насоки за...