Беса: Ќе се редефинира судството, слуга на владеачките партии

Според движењето Беса, одлуката на Кривичниот суд да прераспредели десетина судии кои работеа на кривична материја во одделението за прекршоци претставува скандалозна интервенција на владејачките партии...

Нова кривична пријава за Владимир Панчевски

Министерството за труд и социјална политика, односно Државниот инспекторат за труд констатирал дека поранешниот претседател на Основниот суд Скопје 1-Скопје, Владимир Панчевски, незаконски го прераспределил на...