Инцидент во Банги: Претседателската гарда на Централноафриканската Република рани 10 мировници на ОН

Претседателската гарда на Централноафриканската Република (ЦАР) отвори оган врз мировници на Обединетите нации (ОН) во главниот град и рани 10 од нив, потврди мисијата на ОН....