Републиканците освоија тенко мнозинство во Претставничкиот дом, им се комплицира амбициозната агенда

Републиканците ја освоија контролата врз Домот на САД, враќајќи ја партијата на власт во Вашингтон и стекнувајќи доволно моќ да ја загрозат агендата на претседателот Џо...