Над 50 приговори до БЕГ за несодветно греење, потрошувачите може да се жалат и до РКЕ

Доколку потрошувачот не е задоволен од одговорот, односно од писменото известување од  снабдувачот за квалитетот на испорачаната топлинска енергија, потрошувачот во втора инстанца може да поднесе...

ДИК ги отфрли сите приговори, дел од партиите најавија тужби до Управен суд

Приговорите се отфрлени со образложение дека се без докази, а најголем дел од оние што беа поднесени од „Левица“ немаа ниту потпис од овластен претставник. Членот на ДИК, Борис Кондарко рече дека Комисијата излезе со точни, навремени и вистинити резултати, дека работи на законит начин, а не е шалтер за „изгубено-најдено“

ДИК: Поднесени вкупно 2.141 приговори за резултатите од изборите, 1.982 од „Левица“

Најголем број на приговори, дури 1.982, поднеле од Левица, а Алијансата за Албанците која на изборите настапи во коалиција со Алтернатива вчера и завчера поднесе вкупно 151 приговори, два достави и ВМРО-ДПМНЕ кои се однесуваат на сумирање на резултатите од гласањето. СДСМ, како што најави, не поднесе приговори за овие избори

ДИК: Досега два приговора за неважечките ливчиња и барање за увид во нив

Приговорите се потпишани од партијата „Демократи“, а барањето за увид од партијата „Единствена Македонија“. Рокот доставување на приговори изминува вечерва во 21 часот, а утревечер (19.30 ч.) и за сумирање и утврдување на резултатите од предвремените парламентарни избори