Од природни катастрофи загинале над 17.000 луѓе во светот од почетокот на пандемијата

Природните катастрофи, како резултат на климатските промени, усмртиле повеќе од 17.240 луѓе во светот од почетокот на пандемијата на коронавирусот, покажа најновото истражување. Во соопштението на...