Производителите на нафта од Заливот бараат воена поддршка од САД против нападите од Јемен

Некои од најголемите производители на нафта од Заливот, вклучително Саудиска Арабија и Обединетите Арапски Емирати, се обидуваат да потпишат писмен договор со Соединетите држави според кој...