Изведба на оперската претстава “Аида“ и промоција на монографијата „50 години Мајски оперски вечери“

Улогите ги толкуваат: Сања Керкез од Србија (Аида), Виталиј Ковалчук од Украина (Радамес), Сања Анастасија од Србија (Амнерис), Владимир Саздовски (Рамфис), Игор Дурловски (Фараон), Отар Накашидзе...

Промоција на сликовницата „Што виде бубамарата?“ од Румена Бужаровска и Јана Јакимовска

Во кафе-книжарницата „Буква“ денеска ќе биде промовирана сликовницата „Што виде бубамарата?“ на Румена Бужаровска и Јана Јакимовска, во издание на издавачката куќа „Чудна шума“. „Што виде...

МОК ги испрати осумте спортисти на ОИ во Токио: Георгиевски и Реџепи знаменосци

Во просториите на Македонскиот олимписки комитет денес беа претставени осумте македонски спортисти кои ќе учествуваат на Олимписки игри во Токио. Македонската спортска експедиција во Јапонија ќе...

Шести пакет мерки: Бескаматна кредитна линија „Ковид 4“ на 10 милиони евра

Вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи денеска во Владата ќе ја промовира бескаматната кредитна линија „Ковид 4“. На прес-конференцијата ќе присуствуваат и министерот за финансии Фатмир...