Вонредната состојба треба да се почитува, во обраќањето на Вучиќ и политичка пропаганда

Пораката е испратена до гласачите, на кои им е кажано дека само затоа што јас сум претседател, ќе добиеме поддршка од Кина, со акцент на тоа дека „европската солидарност не постои, тоа е мртво слово на хартија“. Ваквите скриени пораки се посилни и поубедливи од директната пропаганда, вели Миленко Васовиќ, уредник на порталот Нова.рс

Медиуми без критериум, од Груевски добивале милиони евра за пропагадна

Владата на Никола Груевски за реклами и пропаганда во медиумите од 2008 до 2015 година потрошила 38 милиони евра, од кои најмногу 23 милиони евра за закуп на време за реклами во одбрани електронски медиуми

Власта за избори ќе не труе со пропаганда во рекордна минутажа

Радиодифузерите што ги покриваат изборите ќе може да емитуваат вкупно 18 минути платено политичко рекламирање. Од нив по осум минути добиваат големите партии во власта и опозицијата, а само по една минутa помалите партии во и надвор од Собранието

Контролна соба: медиумската војска на пропагандата

Следењето на вестите покажа дека едни исти лица ги читаат сите текстови за предавници, платеници, непријатели. Секторот хајки освен посебни уредници има и посебни репортери. Голем дел од нив од анонимните портали завршија во ударните термнини на националните вести