Протестен марш на медиумските работници: За квалитетни новинарски содржини и достоинствени плати

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) преку марш од Владата до Собранието, денеска упатија барања за изнаоѓање...

Марш на коалиција „Менуваме“: Да бидеме прифатени какви што сме, различни, но еднакви

Од Владата до Собранието попладнево се одржа протестен марш на коалицијата „Менуваме“ на кој учесниците изразија револт за неправдите со кои се соочуваат лицата со попреченост....

ДУИ со платформа од пет столба: Стравуваат ли интегративците од реприза на 2006 година?

Платформата на ДУИ се темели на пет столба - На изборите не се тркаме со повеќе од две листи; Партијата која ќе добие глас повеќе, зборува во име на Албанците во другите општини; Партиите и пратениците кои имаат глас помалку, даваат поддршка на првата партија која за стратегиските линии ќе зборуваат во името на сите пратеници Албанци, а за дневно политички прашања ќе биде главен коректор; Пратениците на партиите кои не победиле, не водат разговори на страна за да ги ослабнат преговарачките позиции на победничката партија (како во 2006); Можност за соработки во разни форми во интерес на граѓаните меѓу албанските политички партии. Вечерва во 19 часот, Алијанса на Албанците и Алтернатива ќе маршираат за демократија

Протестен марш на опозицијата во Турција

Републиканската народна партија денеска започна протестен марш долг 400 километри, од Анкара до Истанбул во знак на протест поради затворањето на еден од нивните пратеници. „Секој...