Софија испрати протестна нота до Скопје поради „јавни настани насочени против Бугарија“

Министерството за надворешни работи на Бугарија упати нота до Министерството за надворешни работи на Северна Македонија во врска со „бројните манифестации и пароли насочени против Бугарија...

Бугарија му врачи протестна нота на македонскиот амбасадор Крастевски поради пожарот во Битола

Министерството за надворешни работи на Република Бугарија му врачи протестна нота на привремениот шеф на амбасадата на Северна Македонија во Софија Владимир Крастевски по повод пожарот...