Отпор во Авганистан: Антиталибанските сили се вратија во три окрузи во северниот дел на земјата

Опозициските борци, лојални на соборената авганистанска влада, вратија под своја контрола три северни области, само неколку дена откако талибанците ја презедоа контролата врз поголем дел од...