Американец стана прв човек во светот на кој му е трансплантирано срце од генетски модифицирана свиња

Дејвид Бенет (57) се чувствува добро по експерименталната операција во Балтимор, која траела седум часа, информира Би-би-си известувајќи за првиот човек воопшто во чии гради почна...