Велика Британија за прв пат од пандемијата регистрира 100.000 случаи дневно заболени од коронавирусот

Во моментот Велика Британија регистрира над 8.000 пациенти во болница и  849 болни поврзани на респиратор. Велика Британија извести дека дошла до стадиум да регистрира над...