Да се одбележи битка од 1944 година во која заеднички се бореле македонски и бугарски баталјон-предлагаат од ВМРО-НП

На 29 ноември 1944 година во завршницата на февруарскиот поход третата борбена група составена од еден македонски баталјон и бугарскиот баталјон „Христо Ботев“ под команда на...