По угинувањето на 500 пеликани во Грција, да се пријавуваат симптоми на птичји грип или зголемена смртност, алармира АХВ

Oгледувачите треба да водат евиденција за болни и угинати птици, а потребно е и соодветно да се отстранува ѓубрето и угинатата живина од фармите како  можност...

Норвешка пријави епидемија на птичји грип

Норвешка пријави појава на високопатоген птичји грип Х5Н1 на фарма, објави денеска Светската организација за здравје на животните (ОИЕ). Епидемијата во регионот Рогаланд усмрти 221 парче...

Птичји грип или обид да се фрли сенка врз политичката криза?

Така е кога никој не се секира за здравјето и безбедноста на граѓаните. Тие се во фокусот, но само кога треба да се тргне вниманието од политиката, кога треба да бидат цел за манипулација. Како со птичјиот грип деновиве, на пример