Томашевиќ од Можеме! е новиот градоначалник на Загреб, Пуљак победи во Сплит

Новиот градоначалник на Загреб, Томислав Томашевиќ, од зелено-левичарската коалиција Можеме!, изјави синоќа дека гордо ќе го предводи градот кон подобра иднина, барајќи од граѓаните трпение, бидејќи...