Судски совет: Апелацискиот суд не ги запазил роковите за „Таргет-Тврдина“, „Трезор“, „Транспортер“ и „Алфа“ 

Судскиот совет на денешната 427 седница го разгледа и усвои извештајот од работната посета на Апелациониот суд Скопје, во којшто е утврдено дека не се запазени...

Да формираме работни групи, искуството вели дека не можеме да се потпреме на аргументите на Османи и СДСМ, смета Мицкоски

„Во рамките на Парламентот да формираме работна група каде ќе си ги кажеме нашите аргументи. Искуството вели дека не можеме да се потпреме на аргументите на...

ВИДЕО Изјави по вториот состанок на Работната група помеѓу Владите на Р.С. Македонија и на Р. Бугарија

Ги пренесуваме во живо изјавите за медиумите на владините претставници по вториот состанок на четвртата работна група за продлабочување на билатералната соработка меѓу Владите на Северна...

Работна група за канабис: Разгледани канадските искуства за медицинска и лична употреба

На третиот состанок на Работната група за канабис која се одржа денеска во Владата на Република Северна Македонија, на покана на членовите од Здружението на производителите...

Работна група за канабис: Дефинирани декриминализација, легализација и депенализација

Работна група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на канабисот, вчера попладне во...

Работна група за легализација на канабисот: Лекарите да можат да препишуваат препарати

Работната група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на канабисот, оформена откако се...