Германија привремено дозволува влез на странски работници поради недостиг на аеродромите

Германија ќе дозволи влез на странски работници поради недостиг на вработени на германските аеродроми како привремена мерка, објави германскиот весник Билд ам Зонтаг, повикувајќи се на...

Повеќе од 100 милиони американски работници ќе треба да бидат целосно вакцинирани до 4 јануари

Администрацијата на Бајден денеска објави дека нејзините правила за вакцини кои важат за приватните бизниси со 100 или повеќе вработени, одредени здравствени работници како и федерални...

ССМ: Ако „Баргала“ не ги исплати неисплатените плати на работниците, може да се побара стечај

Работниците од штипската фабрика „Баргала“ добија поддршка од претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Дарко Димовски и од претседателот на Синдикатот од текстилната, кожарската и...