Филипче со поддршка на кампањата против рак на дојка: Нема пациент без најквалитетна терапија и можност за скрининг

Здружението „Борка-за секој нов ден“ денеска организираше настан „Race for the Cure – Напред розово“, во рамки на 13-тата кампања за борба против рак на дојка. На настанот присуствуваше...

Филипче: За првпат е воведена иновативна терапија против рак на дојка

Министерот за здравство истакна дека постојните мамографи се целосно сервисирани и во функција од средината на минатиот месец со што ќе се намали времето на чекање за потребниот преглед, а најави дека во тек е набавката на осум нови уреди

Македонија, водечка земја по губење на млади животи

Македонија е повторно „водечка земја“! Овој пат на трето место сме во светот по смртност од рак на дојка! Првото место по смртност на новороденчиња во Европа не го испуштаме веќе неколку години. Каква црна статистика!