ОЈО бара мерки на претпазливост за Јакимовски и соработниците

Поранешниот градоначалник на Карпош Стевче Јакимовски предмалку е донесен на распит во Кривичниот суд. Претходно, тука беа донесени четворицата соработници кои заедно со Јакимовски се товарат за дека го злоупотребиле буџетот на општина Карпош за 600.000 евра