Должи 61 милион евра: Имотот и трофеите на Бекер на распродажба

Според пишувањата на магазините „Штерн“ и „Бунте“, покрај недвижности, во процесот се вклучени и три титули од Вимблдон, две од Австралија опен и една од Ју-Ес опен, а конфискувани се и четири скапоцени часовници со вкупна вредност од 50,000 американски долари