Прва анализа на новиот француски предлог: Протоколите се заменети со годишни прегледи на имплементацијата

Со изменетиот француски предлог, Протоколите во преговарачката рамка се заменуваат со „годишни прегледи“. Со тој предлог, Северна Македонија повторно добива две меѓувладини конференции за почеток на пристапните преговори...