Јорданов, претседател на Друштвото на словенечки и македонски стопанственици: Ако поставиме цел од 10% годишен раст, ќе ја удвоиме размената меѓу двете држави во рок од 7 години

Како суштествен начин кој треба да обезбеди продлабочена економска соработка со Словенија, Друштвото на македонски и словенечки стопанственици ја посочува потребата од приоретизирање на соработката во...

Средба Ангеловска-Галовеј: Продлабочување на размената меѓу С. Македонија и В. Британија

Министерката за финансии и британската амбасадорка во земјава разговараа и за новата реалност што ја диктира Брегзит и обезбедувањето на поддршка за имплементирање на проектот за подобрување на фискалната одржливост, ефикасност и транспарентност на управувањето со јавни финансии