„Волстрит џурнал“: САД спречиле изградба на таен воен објект на Кина во ОАЕ

Американските разузнавачки служби дознале дека Кина се обидува „тајно“ да воспостави воен објект во Обединетите Арапски Емирати, што довело до интензивна дипломатска комуникација меѓу САД и...

Разузнавачките служби предупредуваа на пад на Кабул и распад на војската на Авганистан

Доверливите податоци од американските разузнавачки агенции во текот на летото предвидуваа многу мрачна слика за Авганистан, односно укажуваа дека Талибанците можат брзо да го освојат Кабул...