Рекордни врнежи од  дожд, наместо од снег  на Гренланд од почетокот на мерењата во 1950 година

Според Националниот центар за податоци за снег и мраз, тоа бил најобилниот дожд на ледената покривка од почетокот на евиденцијата во 1950 година, а количината на...

Климите најмногу нè разладувале завчера, на 29 јуни, со рекордна потрошувачка на струја

Клима-уредите, коишто на овие горештини во многу домови се вклучени и дење и ноќе, придонесуваат секако за зголемената потрошувачка на електрична енергија деновиве во целата земја....