Бугарската национална телевизија го демантира претседателот Радев дека биле уништени партизански бугарски гробишта кај Кавадарци

Бугарската национална телевизија во пладневните вести денеска објави информација од својот новинар Николај Минков кого го вклучи директно во вестите од, како што самиот се лоцира,...

Француски „Репортер“: Преспа e рај на дива природа во срцето на Балканот

Преспа, со своите езера вгнездени на 850 метри надморска височина, е „жариште на биолошката разновидност“. Разновидни живеалишта кои нудат импресивна фауна и флора - 1,500 видови растенија, 270 видови птици, 9 видови ендемични риби, присуство на сите големи европски месојади, итн.