Интервју со главниот државен ревизор Максим Ацевски: До обвинителството испративме повеќе ревизорски извештаи и побаравме информација што е преземено

Со главниот државен ревизор Максим Ацевски разговаравме токму во периодот кога се финализираше ревизијата на потрошените средства за владина помош во пандемијата, со која беше утврдено...

Државниот ревизор не откри криминал во ВМРО-ДПМНЕ за донациите

Ден по објавата на Специјалното јавно обвинителство, за отворање на истрага за случајот „Талир“ за незаконско финансирање на ВМРО-ДПМНЕ, Државниот завод за ревизија објави извештај за...