САД планира да продаде половина од стратешките резерви на нафта

Белата куќа планира да продаде половина од националните стратешки резерви на нафта, за да го намали јавниот долг, во рамки на серијата измени предложени заради промената на улогата на федералната влада на енергетските пазари