Туристичките агенции на мака: Здравствените биланси ги спуштаат граничните рампи

Туристичките работници кои беа соочени со мртва сезона оваа пролет, се надевале оти „ќе фатат“ нешто од летната сезона. Но, како што поминуваат деновите, надежта им се топи

Министрите за надворешни работи од Западен Балкан со барање до ЕУ за изземање од режимот на извозни рестрикции

На иницијатива на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан денеска испратија писмо до Комесарот за трговија Фил...

Карантинот во Италија, тежок и за Македонците: Во продавница влегуваме еден по еден

На работа одат само оние кои имаат документ од фирмата. Во однос на купувањето, можете да одите по цигари, леб и основни продукти за јадење и без задржување и правење муабет на растојание еден од друг на два метри и забраната како што кажа претседателот Конте трае до 3 април“, велат македонски иселеници од Делчево

Папата го затвора Скопје: Строг режим за сообраќај и движење на пешаци низ центарот

Скопје ќе биде затворен град на 7 мај. Во македонската престолнина доаѓа Папата Франциск, а Координативното тело за организирање на посетата објави посебен режим за сообраќај...