Екс политичар и бизнисмен од Венецуела бил газда на урнатиот авион

Леталото со фудбалери и новинари било единствено исправно од трите со кои оперирала авиокомпанијата „Ламија“. Дозвола за летање во Боливија добила во јануари оваа година и била во сопственост на пилотот на кобниот лет и на поранешен капетан на оружените сили во земјата