Најбогатиот украинец ја тужи Русија за загубите во бизнисот, бара милијарда долари

Најбогатиот граѓанин на Украина, Ринат Ахметов, денеска поднесе тужба против Русија пред Европскиот суд за човекови права, барајќи компензација за загубите во бизнисот од милијарди долари...