Живот во услови на пандемија: Ризици по социјалното и ментално здравје на граѓаните од С. Македонија

Истражување на центарот за психосоцијална и кризна акција „Малинска“ Автори на истражувањето: Лина Ќостарова Унковска, Јулијана Стојанова, Теодора Маневска Каков беше животот на возрасните од Македонија...

Николаки Миов: Кризата да биде поука за потребата од економски политики засновани на управување со ризици

Во рамки на Проектот на УСАИД – „Партнерство за подобра бизнис регулатива“, во соработка со Платформата за јавно-приватен дијалог, составена од Стопанска комора на Македонија, Стопанска...

Опасната сива зона на енергетските пијалоци

Додека Европа алармира, нашите институции за безбедност на храна немаат проценка за ризиците од употребата на енергетските пијалоци особено ако тие се комбинираат со алкохол или за време на голема физичка активност.