Селекторски кандидати: Гулит, Тен Кате и Шмид за клупата на Холандија

Гулит, според весникот „Де Телеграф“, котира највисоко за наследник на Дени Блинд кој доби отказ по поразот од Бугарија во квалификациите за СП 2018. Легендата на Милан својот последен тренерски ангажман го имаше во 2011 година во Терек Грозни