Загинатите во „Бучим“ биле искусни планинари и повеќепати досега ги чистеле силосите на рудникот

Пациентот е донесен со возило на Брза помош од рудникот Бучим во Клиничката болница во Штип и бил веднаш повикан дежурен анестезиолог кој констатирал дека пациентот...

Трагедија: Две лица загинаа во рудникот „Бучим“ кај Радовиш

Починатите лица се подизведувачи од Алпинистички клуб „Плоча“-Радовиш, ангажирани за извршување работни задачи – чистење на високо недостапни силоси. На местото на несреќата медицинскиот персонал на...