За 1 век дипломатски односи САД-Албанија, американските визи од април со 10 годишна важност

Американската амбасадорка во Тирана, Јури Ким, по повод 100-годишнината од воспоставувањето на билатералните односи меѓу САД и Албанија, денеска им донесе среќна вест на граѓаните.  Одлуката...

САД стравува од можноста Кина со воена опрема да ја помогне Русија во инвазијата на Украина

Американски официјален претставник соопшти дека Русија побарала од Кина воена опрема за употреба во инвазијата на Украина, барање што ги зголеми тензиите во врска со тековната...

Зеленски до САД и ЕУ: Ова не е пинг-понг, станува збор за човечки животи, донесете ја побрзо одлуката

Украинскиот претседател Володимир Зеленски предупреди дека заканата за неговата земја е „на максимално ниво“, но потврди дека и одговорот на Украина е исто така највисок. Додека...