Персонал на СЗО обвинет за сексуално насилство во Конго за време на борбата против ебола

Комисијата утврдила дека „распространетоста на случаите на сексуална злоупотреба и експлоатација за време на борбата против десеттиот бран на ебола, што ја зголемила ранливоста на ’наводните...