За Савески и Куновски по 6 месечна условна затворска казна и вкупно 8,5 илјади евра за штетата врз канцеларијата на претседателот за време на Шарената револуција

Апелација пресече  на Здравко Савески и на Владимир Куновски им досуди условни затворски казна од по 6 месеци доколку се повтори истото дело во рок од...

(ВИДЕО) Од каде тргнаа промените

Во изминатите десетина години граѓанските движења направија огромни промени во општеството. Тие беа гласот на јавноста што одекнуваше низ улиците и на социјалните мрежи, во време...

Отпуштениот наставник Димовски:Добивав предупредувања да замолчам

Кој стои зад отказот на наставникот Владо Димовски, граѓански активист, учесник во Шарената револуција и Наставничкиот пленум. Дали резултатите од истражувањето кое го работел за квалитетот...