Министер најави вето на Австрија за влезот на Бугарија и Романија во Шенген зоната

Австрискиот министер за внатрешни работи Герхард Карнер денеска најави дека ќе гласа против пристапувањето на Бугарија и Романија во Шенген зоната на состанокот на Советот на ЕУ за...