Европската комисија: Наметнувањето нови шенгенски услови за Бугарија е неправедно

Наметнувањето дополнителни услови за Бугарија за нејзино влегување во Шенген зоната е „неправедно“ во однос на напорите што ги прави земјата, изјави потпретседателот на Европската комисија,...

Пленковиќ: Резултатите од влезот во Шенген и еврозоната Хрватска ќе ги види кон крајот на оваа година

Во организација на Хрватската влада и Хрватската народна банка (ХНБ), во Националната и универзитетска библиотека (НСК) се одржа конференцијата „Хрватска – 20-та членка на еврозоната“, која...

Холандија гласаше против влезот на Бугарија во Шенген, Радев бара помош од Макрон и Шолц

Холандските пратеници побараа од владата на Марк Руте да стави вето на пристапувањето на Романија и Бугарија во Шенген, бидејќи тие сакаат да го анализираат функционирањето...