Дијалог за политики: Северна Македонија има повеќе судии од европскиот просек, но нашите судии имаат и повеќе предмети за решавање

Иако според Стратегијата за реформи во правосудниот сектор, но и во други документи, се посочува дека бројот на судии е поголем од еворпскиот просек, доколку се...

Кацарска: ЕК со конкретни примери сака да го одоброволи Макрон

Она што е забележливо е дека во претходните години немаше толку јасна споредба, вели директорката на Институтот за европска политика, Симонида Кацарска, посочувајќи го делот од мини извештајот каде се нотира разрешувањето на шестмина судии, вклучително и претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски.