Скијачки скокови: Камил Штох нов рекордер на Планица со 251,5 метри

Норвежанецот Роберт Јохансон (250 метри) беше првиот што го подобри најдоброто остварување на леталницата на Петер Превц од 2015 година. Повеќе од него, подоцна, доскокна Штефан Крафт (251 метар), за денот да заврши со најдолг скок на полскиот натпреварувач

„Четири скокалници“: Триумф на Крафт во Оберсдорф

Австриецот „леташе“ 139 метри во првата серија и 134,5 метри во втората за вкупно 308 бода и прво место, втор беше Полјакот Стох, а трет - Михаел Хајбек, сонародник на Крафт. Следниот натпревар на турнејата е на 1 јануари во Гармиш