Филипче: Од утре ќе се бараат дозволи од родителите за скринингот, целта е откривање на асимтоматските носители на вирусот

Нема ништо страшно, обичен брис се зема од децата. Целта е да се открие дали ќе има асимтоматски носители на вирусот меѓу децата – појасни министерот....