Словачки бизнисмен првоосомничен за убиството на истражувачкиот новинар Јан Кучијак

Словачките власти подигнаа обвиненија против четири лица за убиството на истражувачкиот новинар Јан Кучијак и неговата вереница во 2018 година што  доведе до масовни протести против...